Mikel Ruffinelli heeft heupen van 240 cm, de grootste van de wereld

Mikel Ruffinelli (1972) is een Amerikaanse vrouw die het record heeft van de breedste heupen ter wereld. Ze weeg meer dan 190 kg en een groot deel van die kilo’s zitten in haar heupen, deze meten namelijk een bizarre 2.4 meter in omtrek, en dat terwijl haar taille slechts 102 cm is.

Als jonge vrouw had Mikel een normale grootte en woog met 80 kilogram iets meer dan gemiddeld. Toen ze op haar 22e haar eerste kind kreeg kwam ze 25 kilogram aan. Hetzelfde gebeurde bij haar volgende drie kinderen. Toen begon op te vallen dat har gewicht vooral in haar heupen ging zitten.

[3] Maar om 22 uur zette ze 4 stenen op (56 lb) nadat ze het eerste kind Andrew had gekregen. Nadat dochters Destynee, Autumn en Justyce volgden, vielen haar gewicht en heupen verder op. Het zou kunnen dat deze buitengewone ophoping van vetweefsel een vergevorderd stadium van een medische aandoening is die lipoedeem wordt genoemd.

Mikel zelf is trouwens vooral heel blij met haar brede heupen zoals te zien in onderstaand filmpje. Ze onderhoudt ze zelfs door 5.000 calorieën per dag te eten.